Performation
neemt
Zorg-Inzicht
over

Betrouwbare prognoses over ziektebeelden in de regio dankzij overname Zorg-Inzicht door Performation

Performation Healthcare Intelligence B.V. heeft Zorg-Inzicht overgenomen. De bedrijven hebben op 12 april 2017 overeenstemming bereikt.

Zorg-Inzicht combineert zorginformatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met demografische gegevens. Dit geeft zorginstellingen een betrouwbare prognose van de herkomst van patiënten op aandoeningsniveau en per vakgebied. Zorginstellingen krijgen zo inzicht in groei en krimp en kunnen gefundeerde keuzes maken over hun zorgportfolio.

De overname van Zorg-Inzicht past in de strategie van Performation om zorginstellingen te ondersteunen bij het goed geïnformeerd nemen van beslissingen. Cok de Groot, CIO van Performation: “Performation beschikt met deze overname over een meerjaarsprognose van de ontwikkeling van de zorgvraag per patiëntgroep, ziektebeeld en woongebied. Deze informatie is met name geschikt bij de afwegingen rond de toekomstige zorgportfolio’s en de beschikbaarheid van zorgresources binnen regio’s in Nederland. De prognose omvat het profiel en de herkomst van patiënten op aandoeningsniveau per vakgebied. Met deze overname breidt Performation haar informatieaanbod verder uit richting de beleidsmakers in de zorg. Zo dragen we bij aan kwalitatief hoogwaardige en duurzame zorg.”v.l.n.r. Steven Lugard (CEO, Performation), Cok de Groot (CIO, Performation), Timo Schrama (oprichter, Zorg-Inzicht) en Sjoerd de Blok (Oprichter, Zorg-Inzicht) schudden elkaar de hand na het ondertekenen van de overeenkomst.


Meer weten over de overname van Zorg-Inzicht?

Neem dan gerust contact met me op!

Sanne Sadée-Gorissen
Cliëntmanager

VECOZO en Performation realiseren samen de OHW Grouper

VECOZO en Performation realiseren samen de Onderhandenwerk Grouper

Lees verder

Snelle signaleringen bij GGZ-organisatie Karakter

Karakter is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie met locaties in Gelderland en Overijssel. Alexandra Peters, informatiemanager, en Michel Peters, business data analist, vertellen over de uitdagingen in hun informatievoorziening en de samenwerking met Performation.

Lees verder

CWZ: op weg naar geïntegreerde informatievoorziening

Dirk Faber is hoofd van de afdeling Management Control en Concern Controller bij het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Hij vertelt over de informatievraagstukken die hem en zijn collega’s dagelijks bezighouden.

Lees verder